Prijava putem lica ili otiska prsta (Face or Fingerprint Login)

Korisnici se sada mogu prijaviti na SMC bez unošenja lozinke korišćenjem identifikacije lica ili otiska prsta koji se čuvaju na njihovom mobilnom uređaju. Korisnici operativnog sistema iOS (Apple) mogu da se prijave korišćenjem funkcije Face ID (identifikacija lica ili Touch ID (identifikacija dodirom), u zavisnosti od svog mobilnog uređaja. Korisnici Android-a mogu da se prijave pomoću skenera otiska prsta na svom uređaju.

Da biste koristili ovu funkciju, identifikacija lica ili otiska prsta mora biti omogućena na ekranu podešavanja korisnikovog mobilnog uređaja. Kada SMC detektuje identifikaciju lica ili otiska prsta na korisnikovom mobilnom uređaju, nakon prijavljivanja u aplikaciju pomoću lozinke se prikazuje upit za omogućavanje Face ID (iOS), Touch ID (iOS) ili Fingerprint (Android) za SMC.

Nakon omogućavanja ove funkcije, korisnici se mogu prijaviti skeniranjem lica ili otiska prsta, u zavisnosti od toga mobilni uređaj (proverite podešavanja uređaja). Ova funkcija je podrazumevano omogućena i može se onemogućiti ili omogućiti na ekranu SMC podešavanja. Kada se prijavljujete pomoću lica ili otiska prsta, i dalje se primenjuju normalna pravila za resetovanje lozinke i isteka. Kada korisnikova lozinka istekne i on se prijavi koristeći lice ili otisak prsta, odmah će biti zatražen da resetuje svoju lozinku.

 

  1. Proverite svoj uređaj i uverite se da je ID lica ili otiska prsta omogućen u podešavanjima uređaja.
enable.png

 

  1. Nakon što se prijavite na SMC, dodirnite YES (DA).

Ovaj iskačući prozor se prikazuje prvi put kada se korisnik prijavi nakon skladištenja podataka o licu ili otisku prsta na uređaju koji se koristi. Tekst ovog iskačućeg prozora se menja na osnovu uređaja i da li SMC detektuje podatke o licu ili otisku prsta.

login_2.png

Comments

0 comments

Please sign in to leave a comment.